عزیزانم هنگام نشستن, بزرگان و ریش سپیدان را بر خود مقدم بدانید.(کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

از دست دادن دندان برای همه ی افراد، نگران کننده است و اینکه بدانند راهکارهایی برای کاشت دندان به طور دائمی وجود دارد، آنها را امیدوار و خرسند می کند. با دکتر سلام همراه باشید تا به بررسی ایمپلنت و کاشت دندان بپردازیم.

ایمپلنت پین هایی هستند ( فیکسچر نامیده می شوند) که از تیتانیوم خالص سازگار با بافتهای بدن ساخته شده که درون استخوان فک به طریق جراحی کاشته میشود و پروتز دندان (ثابت و متحرک) ،قابل اتصال به این ایمپلنت ها هستند. دندانپزشک ایمپلنت دندان را داخل استخوان فک قرار داده و قسمت تاج و روکش دندان، ساخته شده را بر روی آن قرار می دهد. افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند و یا حتی کل دندان های خود را از دست داده اند با استفاده از کاشت ایمپلنت می توانند زیبایی طرح لبخند و توانایی جویدن طبیعی خود را بازیابند. سن کاشت دندان در خانم ها پس از ۱۶ سالگی و در آقایان بعد از ۱۸ سالگی می باشد.

دلایل کاشت دندان

۱- افزایش اعتماد به نفس شما

۲- جلوگیری از تحلیل استخوان فک بعد از کشیدن دندان

۳- جلوگیری از کج شدن دندان های کناری دندان کشیده شده

۴- افزایش کیفیت جویدن

۵- جلوگیری از ایجاد مشکلات در مفاصل گیجگاهی یا تحتانی

۶- طرح لبخند

۷- بهبود نحوه صحبت کردن

کاشت دندان یا ایمپلنت چیست؟

موانع کاشت و ایمپلنت دندان از نظر پزشکی

* امراض حاد و مزمن مانند قلبی یا دیابت

* پیشینه رادیو تراپی (درمان با اشعه) بدلیل شکننده ساختن استخوان

* بیماری‌های ضعیف کننده سیستم دفاعی بدن مانند multiple sclerosis

* امراضی که با داروهای ضد لختگی خون مداوا می شوند به صورت موقت مانع این عمل جراحی می گردند و با قطع موقتی دارو امکان انجام ایمپلنت را میدهد

* افراد سیگاری

* اشخاصي که از روش پرتو درماني در ناحيه سر و گردن استفاده کرده اند

قیمت ایمپلنت خوب

قیمت اولیه که ایمپلنت می‌تواند داشته باشد حدود یک میلیون تومان است. که علاوه بر آن باید هزینه روکش ایمپلنت که آن هم انواع PFM ، Zircom’a ، EMax ، Zolid و … را دارد، و هریک قیمت متفاوتی دارند ، نیز به آن اضافه می شود، که آن نیز بسته به نوع از ۷۰۰ هزار تومان تا ۱.۵۰۰ میلیون تومان متفاوت می باشد. علاوه بر این دو مورد ذکر شده.

علاوه بر قیمت قطعات، هزینه دندانپزشک متخصص و هزینه لابراتوار سازنده نیز به هزینه ها اضافه می شود. (جراحی و کاشت ایمپلنت توسط متخصص جراحی و پروتز یا روکش آن توسط متخصص پروتز انجام می شود.)

در صورتی که جراحی کاشت ایمپلنت نیاز به جراحی های جانبی شامل جراحی های سینوس و یا بازسازی فک نیز داشته باشد هزینه های آنها نیز به همراه دستمزد جراح که در حدود ۵۰۰ الی ۷۰۰ هزار تومان می باشد نیز به آن اضافه می شود.

کاشت دندان یا ایمپلنت چیست؟

عوامل مؤثر در قیمت کاشت دندان

  • نوع ایمپلنت
  • هزینه پزشک معالج و هزینه لابراتوار
  •  در صورتیکه نیاز به جراحی های بازسازی باشد به هزینه این جراحی ها به قیمت کاشت دندان اضافه خواهد کرد.

نکته: در هر درمان در شرایط معمول حداقل نیاز به پنج قطعه ایمپلنت می باشد:

  •  دو عدد از این قطعات برای همیشه در دهان بیمار باقی خواهد ماند.
  • سه عدد از قطعات جهت فرم دادن لثه و مراحل قالب گیری استفاده می شود.

* قطعات ایمپلنت با توجه به برند و کارخانه سازنده قیمت متفاوتی دارد.

کاشت دندان بهتر است یا بریج؟

ایمپلنت دندان بهتر از بریج است. اید بگویید که درمان با ایمپلنت پرهزینه تر است ولی در طول زمان، درمان به صرفه تری برای بیمار رقم خواهد زد. زیرا:

۱- دندانهای مجاور فرد را دست نخورده نگه می دارد و از تحلیل استخوان نیز جلوگیری میکند.

۲- با تراش دندانهای مجاور کم کم آنها نیز مستعد پوسیدگی می شوند و در طول چندین سال یک یا چند عدد از دندانهای پایه از بین می روند و طول ناحیه بی دندانی بلندتر می شود و همچنین در طول زمان استخوان ناحیه بی دندانی نیز تحلیل می رود. در حالیکه با جایگزینی ناحیه بی دندانی با ایمپلنت دندانهای مجاور آسیب نمی بینند و استخوان آن ناحیه نیز از بین نمی رود.

ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

بطور کلی، اگر شما تعدادی از دندان های خود را از دست داده اید، یک فرد مناسب برای استفاده از ایمپلنت های دندان برای اصلاح طرح لبخند دندان می باشید. در این شرایط مهم است که وضعیت سلامتی مناسب داشته باشید، هر چند باید توجه داشت بعضی شرایط و ابتلا به برخی بیماری ها می تواند بر مناسب بودن ایمپلنت ها تاثیرگذار باشد.

برای مثال، دیابت کنترل نشده، سرطان، استفاده از پرتو درمانی برای فک ها، سیگار کشیدن، اعتیاد به الکل، یا ابتلا به بیماری پریودنتال (لثه) کنترل نشده، همگی می توانند بر جوش خوردن ایمپلنت ها در استخوان تاثیر گذارند و به این ترتیب باعث ایجاد مشکل در هنگام استفاده از ایمپلنت شوند. همواره توجه داشته باشید که اطلاع جراح دندان از وضعیت سلامتی شما (قبلی و فعلی) به همراه تمام داروهایی که مصرف می کنید (صرف نظر از شیمیایی یا گیاهی بودن) از اهمیت خاص در هنگام مراجعه به دندان پزشک برای کار گذاشتن ایمپلنت برخوردار است.

آیا ایمپلنت پس میزند؟

خیر، ایمپلنت دندانی بر خلاف انواع دیگر پیوندها ( قلب ،کلیه، ریه و… ) پس نمیزند چرا که تیتانیوم فلزی است که با محیط بدن کاملا سازگار است .

علل از دست دادن ایمپلنت

  • جراحی نامناسب
  • تروما ( آسیب و ضربه) به ایمپلنت دندانی بلافاصله بعد از جراحی
  • پروتز نامناسب و عدم پخش صحیح نیرو
  • از همه مهمتر، عدم رعایت بهداشت دهان توسط بیمار

آیا کاشت دندان محدودیت سنی دارد؟

خیر، هیچ سنی برای کاشت دندان دیر نیست و عارضه‌های انگشت‌شماری مانع کاشت دندان می‌شود. هر فردی از جوان ۱۸ ساله گرفته تا پدربزرگ یا مادربزرگ ۹۰ ساله می‌تواند متقاضی کاشت دندان باشد.

آیا کاشت دندان دردناک است؟

خیر، کاشت دندان نیز مانند پر کردن یا کشیدن دندان یکی از درمان‌های دندانپزشکی است و کمترین دردی ندارد. اما چون عمل ظریف و دقیق است، زمان‌بر است، به همین دلیل بیمار در صورت تمایل آرام‌بخش دریافت می‌کند.

آیا ایمپلنت شبیه دندان طبیعی می‌شود؟

ایمپلنت‌ کاملاً شبیه دندان طبیعی است، البته به شرطی که به خوبی در استخوان کاشته شود. مهارت جراح دندانپزشک باعث می‌شود که دندان کاشته شده با دندان طبیعی مو نزند. دندان کاشته شده حس بسیار کمی دارد، بنابراین مصنوعی بودن آن را تا حدی متوجه می‌شوید. با این حال تردیدی نیست که ایمپلنت بسیار بیشتر از جایگزین‌هایی مانند دندان مصنوعی یا بریج به دندان طبیعی شباهت دارد. دندان‌های کاشته شده نیز غالباً مانند دندان‌های طبیعی فاصله‌دار است و می‌توان بین آنها را نخ کشید. روکشی که به ایمپلنت متصل می‌شود و از بالای خط لثه در دهان دیده می‌شود، شبیه تاج دندان طبیعی است.

کاشت دندان یا ایمپلنت چیست؟

آیا ایمپلنت به دندان‌های کناری آسیب می‌زند؟

خیر، ایمپلنت برخلاف بریج به آماده‌سازی و تراش دادن دندان‌های کناری نیاز ندارد.

آیا ایمپلنت را به بیمارانی که دندان قروچه می‌کنند، توصیه می‌کنید؟

بله، دندانپزشک بایت (وضعیت روی هم قرار گرفتن دندان‌ها) را کنترل می‌کند تا فشار شدیدی به ایمپلنت وارد نشود. دندان قروچه یا براکسیسم عاملی است که قبل از شروع درمان در نظر گرفته و درمان می‌شود، اما مانعی برای کاشت دندان نیست.

آیا افراد سیگاری می توانند از ایمپلنت دندان استفاده نمایند؟

دندان پزشکان معمولاً به بیماران خود توصیه می کنند قبل از ایمپلنت دندان، سیگار کشیدن را ترک نمایند. افراد سیگاری در معرض ریسک بالاتر عدم موفقیت در کاشت ایمپلنت هستند.

منبع :

hidoctor.ir